1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Physiological importance of the essential amino acids

Treonin Потребен за искористување на амино киселините
Valin Неопходен за функцијата на централниот нервен систем
Metionin Го стимулира растот на телото и косата; спречува прекумерно разлагање на протеините, неопходен е за синтеза на глобин; ја штити и обезбедува функцијата и регенерацијата на црниот дроб
Izoleucin Потребен за искористување на амино киселините
Leucin Неопходен за синтеза на протеините во ткивата и крвната плазма
Fenilalanin Неопходен за синтеза на тироксин, адреналин и пигментот на кожата, како и за создавање на црвените крвни зрнца
Lizin Потребен за раст во висина, развој на епифизните рскавици на коската и создавање млеко кај трудници
Triptofan Неопходен за размножување, создавање на млеко, пигментот на очите, дејството на лактофлавинот
Arginin Потребен за брз раст
Histidin Потребен за синтеза на хемоглобин
Cistin Неопходен за синтеза на кератин, протеините во крвната плазма, инсулин, глутатион и таиурин, како и за детоксикација на разни отрови

Why HONEYTRUFFLE?

Created with lots of love and pure energy, COSMIC HONEYTRUFFLE is the essence of modern living.

Research

Due to the innovative nature of Honeytruffle we constantly make analyze and test its possibilities.

Contact us

st. 518, nr. 1/2, P.O.Box 30
1000 Skopje, Macedonia
phone: +389 2 3119 613
contact@kendy.com.mk

МЕДТАРТУФ

Video

МЕДТАРТУФ . HONEYTRUFFLE

Booklet

Брошура

Сертификати/Награди

sertifikati