1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Физиолошко значење на есенцијалните амино киселини

Treonin Потребен за искористување на амино киселините
Valin Неопходен за функцијата на централниот нервен систем
Metionin Го стимулира растот на телото и косата; спречува прекумерно разлагање на протеините, неопходен е за синтеза на глобин; ја штити и обезбедува функцијата и регенерацијата на црниот дроб
Izoleucin Потребен за искористување на амино киселините
Leucin Неопходен за синтеза на протеините во ткивата и крвната плазма
Fenilalanin Неопходен за синтеза на тироксин, адреналин и пигментот на кожата, како и за создавање на црвените крвни зрнца
Lizin Потребен за раст во висина, развој на епифизните рскавици на коската и создавање млеко кај трудници
Triptofan Неопходен за размножување, создавање на млеко, пигментот на очите, дејството на лактофлавинот
Arginin Потребен за брз раст
Histidin Потребен за синтеза на хемоглобин
Cistin Неопходен за синтеза на кератин, протеините во крвната плазма, инсулин, глутатион и таиурин, како и за детоксикација на разни отрови

Зошто МЕДТАРТУФ?

МЕДТАРТУФ е есенцијална храна (превентива) која што со научни аргументи ја препорачува современата медицина.

Истражувања

Иновативната природа на медтартуф ни наложува постојано да вршиме анализи и да ги испитуваме неговите можности.

Контактирајте не

ул. 518, бр. 1/2, П.Ф. 30
1000 Скопје, Македонија
телефон: +389 2 3119 613
contact@kendy.com.mk

МЕДТАРТУФ

Видео

МЕДТАРТУФ . HONEYTRUFFLE

Брошура

Брошура

Сертификати/Награди

sertifikati