1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Состав на МЕДТАРТУФ

Состав на медтартуф

МЕДТАРТУФ по својот состав е уникатен пчелин производ од органско потекло. МЕДТАРТУФ е ефикасна превентива и средство за лечење на многу заболувања. Тој е афродизијак и производ што придонесува за вашата убавина. Содржи преку 70 драгоцени ингридиенти од кои најважни се: ароматичните материи, растителните бои, амино киселините особено есенцијалните, витамините, минералите, инвертните шеќери.

100g мед содржат:

Tiamin (B1) до
0,45 mg
Riboflavin (B2) до
0,19 mg
Niacin (B3) до
1,4 mg
Patothenic acid (B5) до
0,93 mg
Bedoxin (B6) до
0,99 mg
Ascorbic acid (C) до
35 mg
Folic acid (B9) до
2,7 mg
Calcium до
36,5 mg
Zelezo (Iron) до
10,2 mg
Magnesium до
27,5 mg
Fosfor до
4 mg
Kalium до
176 mg
Natrium до
19,9 mg
Cink до
1,6 mg
Selen до
0,5 mg

Есенцијални амино киселини

Treonin ..........................
5.24
Valin ..........................
2.61
Metionin ..........................
0.15
Izoleucin ..........................
0.44
Leucin ..........................
0.97
Fenilalanin ..........................
7.84
Lizin ..........................
1.88
Triptofan ..........................
0.92
НУТРИТИВНА ВРЕДНОСТ НА 100г МЕДТАРТУФ
Протеини 0,38 гр
Јагленохидрати 74 гр
Масти 0 гр
ЕНЕРГЕТСКА ВРЕДНОСТ 1242кЈ/100г МЕДТАРТУФ

Неесенцијални амино киселини во 100g мед:

Prolin ..........................
57.99
Hidroksi prolin ..........................
0.61
Asparaginska kiselina ..........................
28.41
Serin ..........................
6.21
Asparagin ..........................
45.25
Glutaminska kiselina ..........................
46.58
Glicin ..........................
2.02
Cistin ..........................
2.42
Tirozin ..........................
2.08
Beta-alanin ..........................
13.18
Histidin ..........................
0.26
Arginin ..........................
6.95

Зошто МЕДТАРТУФ?

МЕДТАРТУФ е есенцијална храна (превентива) која што со научни аргументи ја препорачува современата медицина.

Истражувања

Иновативната природа на медтартуф ни наложува постојано да вршиме анализи и да ги испитуваме неговите можности.

Контактирајте не

ул. 518, бр. 1/2, П.Ф. 30
1000 Скопје, Македонија
телефон: +389 2 3119 613
contact@kendy.com.mk

МЕДТАРТУФ

Видео

МЕДТАРТУФ . HONEYTRUFFLE

Брошура

Брошура

Сертификати/Награди

sertifikati