1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Споредбена анализа

Содржината на сите составни елемнети на производот е верификувана во акредитирани научни лабаратории. Специфичниот состав е идентичен со печурката тартуф, што е потврдено од акредитирана лабараторија.

фермони

Научните анализи и испитувања на составот на медтартуф, се изведени во акредитирани лабаратории во Швајцарија, Белгија и во МАНУ – Македонија под раководство на академик проф. д-р Ефремов.

Посебноста на медтартуф се состои во аминокиселинскиот состав. Имено содржи есенцијални и неесенцијални амино киселини кои се неопходни за нормално функционирање на еден човечки организам. Она што е исклучително важно есенцијалните за разлика од неесенцијалните човечкиот организам не може да ги создава и треба дополнително да се внесат преку храната. Сите тие човекот може да ги внесе преку медтартуф.

Во продолжение следи споредбената анализата на медтартуф и печурката тартуф, извршена во Македонската Академија на Науки и Уметности, под раководство на академик Ѓеорѓи Ефремов. Линк до анализата.

Аминокиселинскиот состав на медтартуф овозможува создавање на високобиолошки протеини кои учествуваат во создавање на протоплазмата на секоја клетка во човековиот организам.

Во 2011 е направена анализа на протеинските фракции. Идентификуван е идентичен број, вкупно 8 на протеински фракции на печурката тартуф и медтартуф.

2011-analysis

Најважна улога на протеините од медтартуф е:

  • Раст и развој односно изградба и обнова на мускулното ткиво.
  • Замена на оштетените и изумрени клетки.
  • Изградба на голем број ензими ( молекули кои го забрзуваат биохемискиот процес).
  • Градба на хормони – без кои не може да се замислат телесните функции на организмот на човекот.
  • Создавање на антитела-кои го штитат телото од болести односно го подобруваат имунолошкиот систем.
  • Обновување на хемоглобинот во црвените крвни телца кои го пренесуваат кислородот до сите клетки во организмот, односно учествуваат во лечење на анемиите.
  • Одржување на ацидо-базната рамнотежа во крвта и нормална распределба на водата во телото.

Физиолошко значење на есенцијалните амино киселини

Македонија е земја сиромашна со природен селен. Но, не и областа каде се создава медтартуф. Во МЕДТАРТУФ е идентификувано <5мг присутство на природен селен.

Анализа Швајцарија

ch-analysis

Зошто МЕДТАРТУФ?

МЕДТАРТУФ е есенцијална храна (превентива) која што со научни аргументи ја препорачува современата медицина.

Истражувања

Иновативната природа на медтартуф ни наложува постојано да вршиме анализи и да ги испитуваме неговите можности.

Контактирајте не

ул. 518, бр. 1/2, П.Ф. 30
1000 Скопје, Македонија
телефон: +389 2 3119 613
contact@kendy.com.mk

МЕДТАРТУФ

Видео

МЕДТАРТУФ . HONEYTRUFFLE

Брошура

Брошура

Сертификати/Награди

sertifikati