1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer>

Особини на МЕДТАРТУФ

МЕДТАРТУФ е приказна која што треба да се почувствува. Тоа е енергија, сила но и огрона моќ која што човек треба едноставно да ја осети. Помага пред се од здравствен но и енергетски аспект, делува кај многу индикации но и делува за ускладување на енергијата, за изнаоѓање и реализирање на потенцијалите кои што лежат во сите нас, делува како стимуланс за изнаоѓање на вистинските сопствени патишта. Подолу се наведени сите индикации каде МЕДТАРТУФ може да делува:

 • Ја подобрува работата на сите органи
 • Ги зголемува умствените и физичките потенцијали
 • Ја подобрува отпорноста на организмот на инфекции, зарази. Има изразито антисептичко дејство
 • Го снижува крвниот притисок, го регулира нивото на водата во организмот (е хигроскопен)
 • Дејствува против сите видови грип, кијавица, настинка и сува кашлица
 • Ја чисти крвта од токсини и значаен е кај анемии
 • Го подобрува дејството на лековите и го чисти организмот од штетните остатоци од нив
 • Поседува афродизијачка моќ
 • Ги регулира пореметувањата при мокрењето на децата
 • Ги смалува болките при воспаление на зглобовите
 • Благодарение на присуството на ензимите инвертаза и амализа - ги спречува проблемите во хранопроводниот систем
 • Дејствува смирувачки врз нервниот систем
 • Овозможува мирен и здрав сон
 • Ги штити крвните садови
 • Има заштитно дејство за голем број срцеви пореметувања
 • Благодарение на присуството на селен ги смалува ризикот и опасноста од појава на малигни заболувања

рамнотежа

Зошто МЕДТАРТУФ?

МЕДТАРТУФ е есенцијална храна (превентива) која што со научни аргументи ја препорачува современата медицина.

Истражувања

Иновативната природа на медтартуф ни наложува постојано да вршиме анализи и да ги испитуваме неговите можности.

Контактирајте не

ул. 518, бр. 1/2, П.Ф. 30
1000 Скопје, Македонија
телефон: +389 2 3119 613
contact@kendy.com.mk

МЕДТАРТУФ

Видео

МЕДТАРТУФ . HONEYTRUFFLE

Брошура

Брошура

Сертификати/Награди

sertifikati